Bericht van Ligia (7)

Ik geniet elke keer als ik de kans krijg om jullie te vertellen over de kinderen van Casa Rafa. Het is alsof wij allemaal onderdeel zijn van het grote gezin van Casa Rafa.

Vandaag wil ik jullie in het kort schrijven over een jongetje van 7 jaar oud die Alexandru* heet. Alexandru* komt uit een groot gezin dat in een veel te klein huis woont. Alexandru*  heeft drie broers en hij woont samen met zijn ouders, zijn oma en een oom en een tante met hun kinderen. In totaal wonen er twaalf mensen in dit heel klein huisje. Alexandru*  heeft thuis geen ruimte om huiswerk te maken en dat maakt dat hij echt een plekje moet krijgen bij Casa Rafa.

Naast de zorgelijke financiële situatie van dit gezin, is de oom van Alexandru*  een psychiatrisch patiënt, gelukkig heeft de oom geen agressieve buien. Alexandru*  is altijd aanwezig bij Casa Rafa en hoopt dat hij elke dag een maaltijd krijgt en een plek waar hij zijn huiswerk kan maken. Hij is een gedreven jongen die goed kan leren. Ook na afsluiting van het programma van Casa Rafa vindt hij het moeilijk om afscheid te nemen en naar huis te gaan.

Ik word er blij van als ik zie wat met deze kinderen gebeurt als ze bij Casa Rafa kunnen komen en ook langer dan het programma toelaat kunnen blijven. Dit is een teken dat Casa Rafa haar doel heeft behaald en een warm en open huis is voor alle kinderen met problemen. Hartelijk dank voor jullie liefdevolle aandacht die wij elke keer krijgen!

Ligia

*In verband met de veiligheid van de kinderen gebruiken we een fictieve naam.