Nieuwe seizoen van start

Zowel de kinderen als de medewerkers van Casa Rafa zijn blij dat het nieuwe schooljaar weer begonnen is. Dit is al het elfde schooljaar.

In dit schooljaar hebben we 47 kinderen die dagelijks bij ons komen om hun huiswerk te maken, voedsel, kleding en schoolspullen te krijgen en vooral ook liefde, koestering en bescherming.

In dit nieuwe schooljaar wil ik beginnen met het verhaal van een kleine jongen.

Zijn naam is Theo* en hij is 6 jaar oud. Hoewel Theo deel  uit een groot gezin komt, met weinig financiële middelen, is hij  altijd aanwezig op school en bij Casa Rafa.

Van een  vriendelijke mevrouw heb ik rugzakken gekregen voor de kinderen van Casa Rafa. Sinds Theo zijn rugzak heeft gekregen, laat hij hem nooit los en houdt hem vast ook als hij in slaap valt.  Niemand mag hem pakken, hij zorgt heel goed voor al zijn schoolspullen.

Elke ochtend wordt Theo als eerste wakker omdat hij graag naar school wil. Voordat hij vertrekt maakt hij zijn moeder wakker. De moeder van Theo gaf toe dat zij niet voldoende kleding heeft om hem elke dag voor school te kleden en heeft tegen Theo gezegd dat het beter zou zijn als hij af en toe een dagje thuis bleef. Uit angst om een dagje thuis te moeten blijven, gaat hij elke avond vroeg slapen om de eerste te zijn die ‘s ochtends wakker wordt en op die manier snel onderweg naar school te kunnen zijn.

Theo was nooit op de kleuterschool geweest en heeft nooit gekleurd en/of geschreven.         Hij had ook nooit zijn eigen kleurpotloden. Ondanks dit,  heeft Theo dit allemaal snel ingehaald en heeft alles geleerd wat juf Magda van Casa Rafa en de juf op school hem hebben aangedragen.

Theo heeft een broer en een zus bij Casa Rafa, Catrina* in groep twee en Jonas* in groep drie.

Het is een grote vreugde om te zorgen voor deze prachtige en mooie kinderen en wij leren ze graag alles wat voor school nodig is.

Ik ben blij dat we dit schooljaar weer de kans hebben om de verhalen over onze kleintjes met jullie te delen.

Met liefde, Ligia P.

*fictieve naam i.v.m. de veiligheid van de kinderen.