SWR-header-wie-zijn-wij
De mensen ...
Image is not available
SWR-header-wie-zijn-wij - copy
De mensen ...
Image is not available
SWR-header-wie-zijn-wij - copy - copy
De mensen ...
Image is not available

 Wat We Doen

SWR bestaat uit een enthousiast team en zet zich in voor kleinschalige hulp in Roemenië

ANBI-logo

Stichting Werkgroep Roemenië (SWR) bestaat uit een enthousiast team dat zich al meer dan 25 jaar inzet voor kleinschalige hulp in Roemenië. De doelstelling van SWR is het verlenen van persoonlijke, materiële en financiële hulp aan kansarme kinderen en hulpbehoevende gezinnen in de regio rond Timisoara in Roemenië. De leden van de werkgroep zijn vertegenwoordigers uit Boornbergum, De Tike, Opeinde, Oudega en Rottevalle. Zij doen dit werk vrijwillig en komen ongeveer zes keer per jaar bij elkaar om o.a. de inzameling van geld en goederen te organiseren.

ANBI-gegevens 

Stichting Werkgroep Roemenië
Master de Jongwei 32 
9219 VN  De Tike.

RSIN 816178963
KvK 41005187

Lees verder >>> 

SWR-symbolen-oog

 

♥  Casa Rafa

Project voor kinderen uit de armste gezinnen in het Roemeense dorp Mosnita

  • werkgroep-roemenie-01
  • werkgroep-roemenie-02
  • werkgroep-roemenie-04
  • werkgroep-roemenie-03

SWR-symbolen-beeldmerk

  Projecten

Meer over de projecten van SWR

SWR-symbolen-tekstballon

In het dorp Mosnita-Veche (oud-Mosnita), vlakbij Timisoara, ondersteunt Stichting Werkgroep Roemenië sinds begin 2008 een nieuw project: Casa Rafa. Projectleiders Livia en Ligia Silasi (moeder en dochter) zijn een opvangprogramma gestart voor kinderen uit gezinnen met economische en sociale problemen.

Om te voorkomen dat deze kinderen in een neergaande spiraal terecht komen, worden de kinderen na schooltijd opgevangen, krijgen een maaltijd en worden geholpen met hun huiswerk. De kinderen worden dagelijks opgevangen in een door de Silasi’s zelf opgeknapt oud gebouw. Casa Rafa beschikt over 3 klaslokalen. Per lokaal zit een aantal kinderen uit opeenvolgende klassen bij elkaar. In ieder klaslokaal is tenminste één begeleidster die de kinderen helpt. Daardoor is het mogelijk ieder kind persoonlijke aandacht en begeleiding te geven. Dit is noodzakelijk, omdat docenten op school dit niet doen, waardoor sommige kinderen achterblijven in hun ontwikkeling. De kinderen gaan iedere dag tot 12.00 uur naar school en gaan dan naar Casa Rafa. De kinderen doen eerst hun huiswerk en als er daarna nog tijd overblijft, mogen ze met elkaar spelen. Rond 17.00 uur gaan de kinderen weer naar huis.

Bij Casa Rafa worden ook kinderen van Roemeense een etnische minderheden toegelaten, bijvoorbeeld zigeunerkinderen. De kinderen leren met elkaar te spelen en elkaar op een gelijkwaardige manier te behandelen. Door de kinderen te helpen worden ook de ouders in dit contact betrokken. Transporten met kleding en levensmiddelen die door Stichting Werkgroep Roemenië worden georganiseerd, voorzien in een behoefte. Door financiële ondersteuning uit Nederland wordt een groot deel van de kosten van het project gedragen. Maandelijkse rapporteren de projectleiders over de voortgang van de activiteiten en de besteding van het door de werkgroep beschikbaar gestelde budget.

 In het voorjaar van 2009 zijn Livia en Ligia Silasi een aantal dagen op bezoek geweest in onze dorpen, gevolgd door een tegenbezoek van een groot aantal werkgroepleden in de herfst van 2009.

SWR-kinderen-casa-rafa-1

SWR-kinderen-casa-rafa-2

SWR-kinderen-casa-rafa-3

Durf te beginnen aan de langste reis in een mensenleven: van je hoofd naar je hart. Casa Rafa –

SWR-symbolen-beeldmerk