Bericht van Ligia (6)

Lieve allemaal,

Het is een goede gewoonte geworden om maandelijks situaties van de kinderen van Casa Rafa met jullie te delen. Deze keer ga ik vertellen over een lief klein meisje van 6 jaar oud, Georgiana heet ze.

Ze woont met haar broertje bij haar ouders en haar opa.

Georgiana is een meisje dat erg haar best doet, ze luistert goed en is ijverig. Ze komt altijd bij Casa Rafa, alleen als ze echt ziek is, lukt het haar niet om te komen.

Georgiana heeft behoefte aan morele steun en aanmoediging, maar ook aan een gezonde omgeving waarin ze leuke dingen in haar vrije tijd kan doen.

Dat wil zeggen, ergens anders dan thuis. Haar vader heeft een psychische aandoening en dat maakt dat hij last heeft van woede aanvallen.

Het hele gezin heeft het heel moeilijk als haar vader in een crisis terecht komt.  Hij is arbeidsongeschikt en de moeder is de enige kostwinner.

Bij Casa Rafa proberen we de juiste aandacht en liefde te bieden die ze nodig heeft.

Georgiana krijgt hierbij begeleiding en therapie om te leren om te gaan met de situatie thuis .Ze leert ook om niet alles op zichzelf te betrekken en zich niet schuldig te voelen, zodat ze zich  kan ontwikkelen als een gezond en normaal meisje.

Ik wil jullie danken dat jullie elke keer zo belangstellend zijn en met ons en de kinderen van Casa Rafa meeleven.

Het doet ons goed om dit te merken en te voelen.

Hartelijk dank lieve vrienden!

Ligia