Ligia Silasi vertelt oktober

Beste vrienden,

Het verhaal van Sara C.

Ik ben blij dat ik na zo’n lange zomer pauze weer de kans krijg om jullie te schrijven. Hoewel er in de zomer geen kinderen in Casa Rafa waren, zijn we toch druk geweest met het onderhoud, schilderen en schoonmaken van het gebouw. Bovendien hebben we de keuken  aangepakt, die is nu functioneler en gemakkelijker te gebruiken en te onderhouden .

In dit schooljaar (het 12e) hebben we 48 kinderen die na de schooltijd naar het Casa Rafa komen. Tussen deze kinderen is een heel schattig klein meisje, Sara C. dat 6 jaar oud is .

Sara verhuisde niet lang geleden samen met haar moeder en 5 broers naar Moșnița Veche. De vader van de kinderen verliet hen om met een andere vrouw een gezin te stichten.

De moeder van de kinderen moest verhuizen omdat de kosten voor het wonen in de stad heel hoog waren en het voor hen bijna onmogelijk was om het financieel te redden. De moeder streeft ernaar om het beter voor elkaar te krijgen en goed voor de kinderen te kunnen zorgen, alleen is het op dit moment lastig voor haar omdat het jongste kind nog maar2 maanden oud is. De kinderen zijn degenen die veel lijden door deze scheiding, vooral omdat de vader van de kinderen ervoor koos om met zijn tweede vrouw en haar kinderen in dezelfde straat in Moșnița Veche te gaan wonen. Wanneer hij hen bezoekt, zijn de kinderen enthousiast en blij, maar de vader is verbaal agressief tegen hen. Op deze manier ondergaan de kinderen een echt trauma en ze hebben de begeleiding en ondersteuning van het Casa Rafa nodig. Van een mooi en normaal gezin zijn deze kinderen na de scheiding bij de moeder achtergelaten die alle zorg rond kinderen in haar eentje moet doen. De moeder heeft zelf ondersteuning en hulp nodig om deze periode in haar leven te overwinnen.

Sara C. is een vrolijke en optimistisch meisje die keer op keer zichzelf aanmoedigt om verder te gaan ook al heeft ze het moeilijk. Ze verlangt ernaar dat hun vader naar huis terugkeert zodat het weer wordt zoals het was.

Het personeel van Casa Rafa probeert Sara te ondersteunen en dicht bij haar te zijn in deze moeilijke tijd voor haar. We proberen de moeder ook ondersteuning en hulp te bieden, want voor haar is het absoluut niet gemakkelijk om 6 kinderen op te voeden zonder een baan te hebben.

Heel erg bedankt voor de gelegenheid om over onze projecten te schrijven, bedankt voor de zorg en de hulp die jullie elke keer naar ons sturen!