Onze Roemeense projectleider Ligia Silasi vertelt:

Beste vrienden van Casa Rafa,

Ik ben blij dat ik weer de mogelijkheid heb om jullie het levensverhaal van een kind uit Casa Rafa te vertellen. Deze keer wil ik schrijven over een 8-jarige jongen. Voor hem is het eerste jaar bij Casa Rafa, in de herfst is hij samen met zijn moeder en twee broers verhuisd naar Moşnita Veche. Zijn vader zit in de gevangenis omdat hij een auto ging besturen zonder rijbewijs. Het gezin woont  met elkaar in één kamer . In de kamer daarnaast woont een ander gezin.  De kinderen hebben geen eigen ruimte om hun huiswerk te maken, daarom is het voor hem een zegen dat hij een plek heeft bij Casa Rafa.

Hij en zijn broers leven van het inkomen van hun moeder, dat is zeker niet  genoeg om te voldoen aan de basisbehoeften van de kinderen. Het feit dat hij een keer per dag een warme maaltijd en een tussendoortje bij Casa Rafa krijgt, is een grote vreugde voor hem en een grote opluchting voor zijn moeder.

Als hij iets krijgt van Casa Rafa, zoals een verrassing, dan houdt hij het liever in de la van zijn tafel in plaats van dat mee te nemen naar huis. Hij weet dat thuis geen plek is om zijn waardevolle spullen te bewaren.

Casa Rafa is en blijft een onderdak voor veel kinderen die uit gezinnen komen die om verschillende redenen deze kinderen niet kunnen voorzien in hun basisbehoeften. Honderden kinderen hebben de afgelopen jaren een warme en liefdevolle plek gevonden bij Casa Rafa.  Op 9 maart 2018 zijn er 10 jaar verstreken sinds we dit dagcentrum hebben geopend. In augustus 2018 zullen wij  dit vieren. Gedurende deze jaren hebben wij om ons heen mensen met een grote hart gehad die ons in al onze acties hebben aangemoedigd en ondersteund.

Hartelijk dank aan al deze liefdevolle vrienden omdat ze ons hebben geholpen om steeds meer kinderen te laten voelen wat warmte, genegenheid en liefde van een thuis betekent.

Ligia en Livia