Onze Roemeense projectleider Ligia Silasi vertelt:

Dit keer een verhaal over één van de kinderen die elke dag vanaf 12 uur de naschoolse opvang/middagschool volgt in het Casa Rafa gebouw in Mosnita Veche.Ik ben enorm blij dat ik de mogelijkheid heb om over onze kinderen te schrijven.

In dit schooljaar hebben we 48 kinderen die dagelijks bij Casa Rafa komen en gebruik maken van onze faciliteiten. Door vriendelijkheid, goedheid en inzetbaarheid van een zakenman uit Mosnita Veche, hebben we een nieuwe locatie gekregen, waar meer kinderen dan in het schooljaar daarvoor kunnen komen voor begeleiding, hulp en voor een leerzame en plezierige dagbesteding. De andere kant van het verhaal is: meer kinderen betekent meer werk dat gedaan moet worden met dezelfde middelen en dezelfde mensen.

Voor de maand september wil ik het verhaal van Thomas* vertellen.

Hij is 6 jaar oud en volgt onderwijs in  de voorbereidende groep van het basis onderwijs. Hij komt uit een gezin met 15 kinderen. Thomas* Is blij dat hij nu bij Casa Rafa mag komen, hij heeft nu een schone en warme plek waar hij zijn huiswerk kan maken. Het belangrijkste voor hem is dat hij voldoende eten kan krijgen. Hij vertelde dat bij hem thuis niet voldoende eten is en dat hij genoodzaakt is om van zijn broers en zijn ouders eten te pakken als deze niet goed opletten.

Vorige week was hij heel verdrietig toen hij bij ons kwam omdat zijn enige paar schoenen compleet stuk waren. Hij dacht dat hij nu niet meer naar Casa Rafa en naar school zou kunnen gaan. Toevallig had ik een paar winterschoenen in de juiste maat van een vriendin gekregen en die gaf ik aan Thomas*. Wat een prachtig moment was het om zijn blijdschap en dankbaarheid te zien. Het raakt me ook om te zien dat alle kinderen Casa Rafa als een tweede huis beschouwen en voor sommige is dit het enige echte thuis. Thomas* is een harde werker en een doorzetter. De pedagogische medewerker zorgt ervoor dat hij netjes gekleed naar school kan gaan. Lucas heeft een grote behoefte aan koestering en liefdevolle omarming.

Wij zijn dankbaar met jullie hulp.

Liefs, Ligia

*In verband met de veiligheid van de kinderen gebruiken we een fictieve naam.