Bericht van Ligia (3)

Deze maand wil ik schrijven over het gezin Petrovici. Dit gezin bestaat uit twee Roma ouders die 4 kinderen hebben, 3 meisjes Narcisa, Fernanda en Alehandra en een jongen die de jongste van het gezin is.

swr-kinderen-casa-rafa-8

De 3 meisjes van dit gezin nemen deel aan het dagprogramma van Casa Rafa. Fernanda en Alehandra zijn een tweeling en ze hebben een laag IQ. Het is moeilijk om met hen te werken op Casa Rafa omdat hun intelligentie die van een 4-jarige is terwijl ze 7 jaar oud zijn. Iemand moet ze dagelijks begeleiden met hun huiswerk want ze kunnen niet zelfstandig aan de slag. 

De vader van het gezin is verlamd voor de helft van zijn lichaam en kan geen werk vinden en dat maakt dat het gezinsinkomen zeer laag is. Het gezin woont in de zigeunerwijk aan de rand van het dorp Mosnita-Veche. Hun huis bestaat uit een kamer en een keuken, en ze hebben geen badkamer of waterleiding in het huis. Alehandra woont samen met haar grootmoeder in een geïmproviseerd huis, want thuis is niet voldoende plaats om te slapen.

De kinderen lijden onder armoede, gebrek  aan  liefde  en  aandacht van hun ouders. De moeder heeft geen financiële middelen om medicatie die haar man nodig heeft en eten voor de kinderen te kopen. De enige financiële middelen van haar gezin  zijn het invaliditeitspensioen van  haar man en de kinderbijslag. Het gezin Petrovici heeft de hulp en diensten die wij aanbieden binnen het Casa Rafa project dringend nodig.

God bless you,

Ligia Silasi.