Bezoek aan Casa Rafa…

Op hun rondreis door o.a. Roemenië verbleven Rien en Winnifred de Bruin enkele dagen bij de familie Silasi, de projectleiders van Casa Rafa. Twee middagen konden zij alle activiteiten bijwonen in het projectgebouw, spraken ze met de projectleiders, de docenten, personeel en de kinderen.

swr-kinderen-casa-rafa-7

Op de eerste dag – 13 mei – kregen alle kinderen nieuwe schoenen. Voor veel  kinderen hun eerste echte nieuwe schoenen. Tot die tijd moesten ze het doen met gebruikte schoenen die niet altijd de juiste maten hadden…. Een groot feest dus! De aanschaf van de schoenen kon gedaan worden met de opbrengst van de actiemiddag voor Casa Rafa door CBS Het Anker in Drachten.

De tweede dag stond in het teken van twee bijzondere activiteiten. Eens per maand worden de verjaardagen gevierd van de kinderen en personeel die in die maand jarig waren. De gebruikelijke grote taart wordt elke maand door andere families gemaakt en gratis aangeboden. Weer feest! Naast deze activiteiten gaan de gewone lessen natuurlijk wel door.

Die dag was ook de dag van de inschrijvingen van nieuwe leerlingen voor het komende seizoen. Ouders komen met hun kinderen en moeten geboorteaktes en trouwboekje etc. meenemen. De opnamecapaciteit van Casa Rafa  is  echter  kleiner  dan het aantal aanvragen. De allerarmste families komen het eerst in aanmerking en worden later ook thuis bezocht. Veel ouders en kinderen komen in zeer armoedige en onverzorgde verschijningen aan. Voor deze kinderen kan Casa Rafa een enorm groot verschil in hun leven betekenen. Twee dagen Casa Rafa geeft een goed beeld van het prachtige, dankbare en nog altijd zeer noodzakelijk en bovendien buitengewoon succesvolle werk daar.